RUTE 12

UDSIGT TIL OMVERDEN

Svanninge Bakker og Bjerge

Rute 12 bliver de mest dramatiske 8 kilometer på hele turen. Verden styrter i grus, da Anne Marie opdager Carls utroskab. Anne Maries arbejde med at skabe skulpturer efter nøje udvalgte dyremodeller, gør at hun i lange perioder er væk fra hjemmet. Hun har vundet konkurrencen om at skabe Kongen til hest, som skal stå på bagsiden af Christiansborg. Og den eneste hest der dur som model findes i Celle i Tyskland. Imens passer Carl børnene og sit arbejde som anden violinist i Det Kgl. Kapel. De lange perioders adskillelse er en prøvelse for Carl. 

 
Lokale fortæller historien fra begge sider. Om stærke kvinder, der står på egne ben og kvinder, der fortæller, hvordan ydmygelsen føles. Heldigvis ender historien ikke ubarmhjertigt for Anne Marie og Carl genforenes. Lydvandringen Carl Nielsens Camino slutter med udsigt over havet og frit udsyn til omverden. Og måske er du efter de 120 km formet af Fyn – inspireret af omverden, ligesom Carl.
 
Husk! regnjakke som underlag, når du skal lægge dig i græsset.

HVAD KAN DU FORVENTE AT OPLEVE?

Caminoen er inddelt i 12 overskuelige ruter

Carl Nielsens Camino er delt op i 12 overskuelige ruter. Du kan vælge både at gå korte ture eller hele lydvandringen over flere dage. Hvis du vil have hele oplevelsen med, så tag ruterne i rækkefølge … fra 1-12. Hver rute har et hovedtema, der griber fat i et bestemt kapitel af Carls liv. Det er først, når du har gået alle 12 ruter, at du får den fulde forståelse af Carls liv. På rute 12 kommer du hele følelsesregisteret igennem … det handler om liv og død.

Vi har et begrænset antal piktogrammer på pæle og vejskilte undervejs. Så hold altid øje med ruten på kortet i app’en for at sikre, at du er på rette vej. Du er den blå prik på kortet. Tag lytteposterne i rækkefølge.

På jagt efter den fynske klang

Carl talte hele sit liv om en bestemt fynsk klang – både i naturen, hos dyrene og menneskene. Carls smukke melodier er rygraden i fortællingen, når nutidige fynske stemmer; lige fra landmanden, historikeren, klaverstemmeren til skolepigen fortæller med. De lokale deler deres personlige historier, som på forunderlig vis sætter nyt perspektiv på Carls liv. Lodsejere viser dig vej til store naturoplevelser på steder, du aldrig har været før. Fra dybe skove til åbne marker, fra små hyggelige landsbyer til livlige byscener. Tag med os på jagten efter den fynske klang, som den lyder nu og som den lød på Carls tid.

Om musikken på rute 12
Læs mere her >>

Frikvarter

Husk at holde frikvarterer og spisepauser undervejs og sæt fortællingen på pause, når du har brug for det. Afsæt hellere for meget tid end for lidt!  Giv dig selv sig lov til at nyde turen, uden at have en bagkant.  

PRAKTISK

STARTLOKATION (+ parkering):

Skovlyst
Odensevej 169
5600 Faaborg

SLUTLOKATION (+ parkering):

Torvet, 5600 Faaborg
(Parkering: Faaborg Havn, Kanalvej 1, 5600 Faaborg)

INFO TIL DIN VANDRING 

GRATIS
Takket være fondene er lydvandringen ganske gratis.


START/ STOP

Turen er 8 km lang, og starter ved Skovlyst, Odensevej 169, og slutter på Torvet i Faaborg.


USEEUM APP’EN
Du lytter gratis til lydvandringen ved at downloade appen “Useeum” på din telefon. I appen finder du “Carl Nielsens Camino”, så åbner du RUTE 12 Startpunktet “Skovlyst, Odensevej 169″ og så er du klar til at lytte.


OPLADT?
Husk hovedtelefoner + en fuldt opladt telefon + powerbank


MAD OG DRIKKE
Husk vand og snacks. Skovlyst og Skovtrolden er på starten og ruten og i Faaborg er der masser af hyggelige spisesteder.
Se deres åbningstider på nettet.


TOILET

  • Svanninge bakker og bjerge
    (parkeringspladsen) 
    Odensevej 173, 5600 Faaborg
    55°07’36.9″N 10°15’19.1″E
    På starten af ruten (Døgnåbent + drikkevand)

  • Faaborg
    Torvet 3, 5600 Faaborg
    På slutningen af ruten
    (Døgnåbent + drikkevand)


OVERNATNING
Bestil overnatning på forhånd!

  • Air bnb, Gæstehus i Faaborg
    (Nær Skovlyst og Komtessens Plantage, på starten af ruten)

  • Air bnb, hostel, hotel mm i Faaborg by
    (På slutning af selve ruten)


FIND SELV HJEM

Husk, at du selv skal organisere samkørsel, når du skal hjem fra der, hvor ruten slutter. Så fyld gerne bilen med dine venner, da der er begrænsede parkeringspladser. Parker en bil ved rutestart og din vens bil ved rute slut. Brug kun vores anviste parkeringspladser. El. tjek køreplan for Fynbus, hvis du ikke har kørelejlighed.


PRAKTISK FODTØJ

Har det regnet i dagene op til vandringen må du være forberedt på våd bevoksning på dele af denne rute. Så husk praktisk tøj og kraftigt fodtøj, der tåler vind og vejr.

PS!
Husk regnjakke som underlag, når du skal lægge dig i græsset.