Strikkeklubben

Undrer du dig over kluden?

Carl Nielsen begyndte at strikke i 1920, mens han komponerede sin 5. symfoni. Han brugte det som en vigtig overspringshandling, der gav ham inspiration til det videre arbejde med musikken. Strikkeriet blev intensiveret i 1922, efter at Carl Nielsen led af to hjertetilfælde. På lægens ordre måtte han hverken komponere, skrive eller læse – han måtte kun strikke. Med stor iver kastede Carl Nielsen sig da over at strikke karklude. Han hæklede røde kanter på dem, og holdt konkurrencer med sig selv om, hvor hurtigt han kunne hækle disse kanter. Kludene blev fordelt med rund hånd til venner og bekendte – og af hans brevkorrespondance kan vi læse, at der var stor rift om dem.

Kludene hænger rundt omkring i Odense for at fejre, at arbejdet med Carl Nielsens Camino endelig kan komme i gang efter 4 års fundraising og kæmpe researcharbejde. Lydvandringen produceres i etaper. Foreløbig har du mulighed for at få en lille smagsprøve på de første 5 km, som foregår i Odense Centrums hyggelige stræder og gader. Læs mere om RUTE 1

Karkludene er en del af et community-projekt, der hædrer vores fynske komponist, som har givet os så mange smukke sange … “Solen er så rød mor” og mange flere. Strikkeprojektet er organiseret af foreningen Nordic Performance Art i samarbejde med Carl Nielsen Museet og Galleri Sandberg.

Tusind tak til alle jer som flittigt har strikket på livet løs 🙂