Det kan du opleve i 2024, når den totale rute står færdig

Lydvandring i komponistens fodspor fra Odense til Faaborg

Komponisten Carl Nielsen levede fra 1865-1931. Han blev født i Sortelung i udkanten af Nr. Lyndelse på Midtfyn og var søn af en spillemand. Lydvandringen følger de selvsamme ruter, som Carl traskede ad i hælene på sin far, når de med violinerne på ryggen gik på spillejobs – lige fra dansefester i Hunderupskoven i Odense til barnedåbsfest i Kaleko ved Faaborg.

Med afsæt i Carls humoristiske og poetiske bog ”Min fynske Barndom” samt brevudvekslinger og dagbogsnoter skaber vi 40 lydværker, du kan opleve punktvis på en 110 km lang vandringstur ad fynske trampestier og små landeveje.
Imellem de 40 lyttespots er der plads til ro,  eftertænksomhed og pauser under trækronerne eller i markskellet. På ruten passerer lydvandrerne kroer, shelters, gårdbutikker og små lokale spisesteder. På den måde kan caminovandrerne selv vælge om de vil gå et par timer, eller over flere dage.

Lydvandringen produceres i etaper

Lydvandringen produceres i etaper.
Den samlede rute er planlagt til at stå færdig sommeren 2024. Men foreløbig har du mulighed for at få en lille smagsprøve på de første 5 km, som foregår i Odense Centrums hyggelige stræder og gader, hvor Carl arbejdede som regimentsmusiker fra han var 14-18 år. Det var her han tog de første skridt som komponist og modnedes som menneske.

På jagt efter den fynske klang
Carl Nielsens Camino produceres af foreningen Nordic Performance Art og er et projekt som kunstner og komponist Tine Louise Kortermand har initieret. Langs hele vandringsruten involveres lokalsamfundene, som bliver  medfortællere af Carls historie. Fra og med juni 2023 og frem til marts 2024 indsamler komponisten Tine Louise Kortermand lokale fortællinger, som kommer til at indgå i de 40 lydværker. Brudstykker af Carl Nielsens verdenskendte melodier blandes med poetiske hverdagsfortællinger, indhentet gennem workshops med fynske beboere, og indtalt af lokale børn, voksne og fagfolk.

Hvilken oplevelse har du i vente?

Carl var selv en brandgod fortæller. I erindringsbogen “Min fynske Barndom” udfolder Carl Nielsen det fynske persongalleri, som han voksede op sammen med, lige så klangfuldt og farverigt, som når han skrev sine symfonier. Lydvandringen bliver en mosaik af fynske stemmer; Camilla, Morten, Hjalte, Liva, Vigga, Jesper … er nogle af de mange fynboere du møder under lydvandringen. De guider dig; “Det her er mit kvarter … gå til højre her … pas på letbanen … Lad mig vise dig en smutvej … gennem skoven … hør min historie!” Det er underfundige hverdagsfortællinger, der er med til at perspektivere Carl Nielsens liv og virke.

I hovedtelefonerne møder du en helt ny verden
Carl Nielsens Camino er ikke en lineær fortælling om Carl, men en kunstnerisk fortælling, der flekser mellem fortid og nutid. Carls smukke melodier er rygraden i fortællingen, hvorfra der udfolder sig en symfoni af nutidige fynske stemmer; lige fra landmanden, historikeren, klaverstemmeren til skolepigen. Lad dig flyde med ind i lyduniverset – mellem skiftende tider … fortid og nutid. Og under de lange naturstrækninger, når du forlader byerne, kan du tage hovedtelefonerne af og lade eftertanken fylde, imens naturens egen stemme synger til dine vandringsskridt på vej mod næste lyttepost på den 110 km lange strækning.

Når alle 110 km indvies i sommeren 2024 kan du vælge at gå korte ture eller hele ruten over flere dage. Alt efter hvad der passer dig bedst. Der bliver skabt et website, der beskriver hver enkelt rute. Vandrewebsitet indvies samtidigt med åbningen af den total rute på de 110 km.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få direkte besked, når vi indvier alle etaperne